Τηλεματική

Σε πόση ώρα έρχεται το αστικό...

Στόλος...

Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών...

Πολιτιστική Διαδρομή Τρένο

Διαφήμιση

Ανακοινώσεις

Τροποποιήσεις γραμμών (διαδρομές και στάσεις) ενόψει των έργων στο κέντρο της πόλης
30/08/2018 - 13:10:10

Εν όψει της έναρξης των εργασιών από το Σάββατο 1/9/2018 στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) και λόγω της μετατροπής της οδού Κύπρου σε διπλής κατεύθυνσης για όλη την διάρκεια των εργασιών (από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων), ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό της πόλης για τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις διαδρομές και στάσεις των Αστικών λεωφορείων στις κάτωθι γραμμές:

 

Γραμμή Νο1 & Γραμμή Νο4

Διαδρομή Από Νέα Σμύρνη προς Νεάπολη και Διαδρομή Από ΑΤΑ προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο: 31ης Αυγούστου - Ολύμπου - Κύπρου -  Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλείου - Κενταύρων - Πλατεία Εβραίων - Ανθίμου Γαζή

Στάσεις:  Η στάση "ΟΤΕ" στην οδό Φιλελλήνων μεταφέρεται στην οδό Κύπρου έμπροσθεν της Λέσχης Αξιωματικών.

 

Γραμμή Νο2

Διαδρομή Από Τέρμα Βόλου προς Κεντρική Πλατεία: 23ης Οκτωβρίου - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Κύπρου - Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλείου - Κενταύρων - Πλατεία Εβραίων - Κύπρου - Κεντρική Πλατεία

Στάσεις: Η στάση "Δημοτικό Ωδείο" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία Κύπρου 84, έμπροσθεν των γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ. Η στάση της Κεντρικής Πλατείας για αποβίβαση επιβατών μεταφέρεται έμπροσθεν της Λέσχης Αξιωματικών.

 

Γραμμή Νο3

Διαδρομή Από Praktiker προς Αλκαζάρ: Παναγούλη - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Κύπρου - Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλείου - Γρηγορίου Λαμπράκη

Στάσεις: Η στάση "Δημοτικό Ωδείο" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία Κύπρου 84, έμπροσθεν των γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

 

Γραμμή Νο5 (Φαλάνη)

Διαδρομή Από Πλατεία Εβραίων προς Πλατεία Φαλάνης: Κύπρου - Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλείου - Γρηγορίου Λαμπράκη

Στάσεις: Οι στάσεις "Δημοτικό Ωδείο" και "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρονται στην οδό Μανωλάκη στην στάση "Σπίτι Στρατηγού".

Σημείωση: Το λεωφορείο της γραμμής Νο5 (Φαλάνη) δεν θα διέρχεται από την Πλατεία Λαού αλλά θα στρίβει απευθείας από την οδό Κύπρου στην οδό Μανωλάκη.

 

Γραμμή Νο7

Διαδρομή από Κεντρική Πλατεία προς Γιάννουλη: Κεντρική Πλατεία - Κύπρου - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Κύπρου - Μανωλάκη - Γρηγορίου Λαμπράκη

Στάσεις: Η στάση "Δημοτικό Ωδείο" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην οδό Βενιζέλου έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην αφετηρία της γραμμής Νο7 στην Κεντρική Πλατεία. 

 

 

Γραμμή Νο8

Διαδρομή Από Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα προς Πλατεία Νίκαιας: Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα - Ολύμπου - Κύπρου - 28ης Οκτωβρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φαρσάλων

Στάσεις: Η στάση "ΌΤΕ" στην οδό Φιλελλήνων μεταφέρεται στην οδό Βενιζέλου στην στάση "Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα" στην αφετηρία της γραμμής.

Σημείωση: Οι επιβάτες για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να πηγαίνουν στην αφετηρία της Γραμμής Νο8 διότι λόγω έργων το λεωφορείο δεν θα διέρχεται από την Κεντρική Πλατεία.

 

Γραμμή Νο11

Διαδρομή Από Πλατεία Τούμπας προς Κεντρική Πλατεία: Παναγούλη - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Κύπρου - Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλείου - Καλλιθέας - Αθηνάς - Θέτιδος - Κύπρου - Κεντρική Πλατεία.

Στάσεις: Η στάση "Δημοτικό Ωδείο" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία Κύπρου 84, έμπροσθεν των γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

 

Γραμμή Β14

Διαδρομή Από ΟΣΕ προς ΔΕΥΑΛ: Παναγούλη - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Κύπρου - Μανωλάκη - Γρηγορίου Λαμπράκη.

Στάσεις: Οι στάσεις "Ωδείο" επί της οδού Ολύμπου και "ΚΤΕΛ" επί της οδού Γεωργιάδου μεταφέρονται έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου. Η στάση "Αρχαίο Θέατρο - Αργυρόπουλος" επί της οδού Βενιζέλου μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία Κύπρου 84, έμπροσθεν των γραφείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σημείωση: Η γραμμή Β14 δεν θα διέρχεται πλέον από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ λόγω των έργων και της πεζοδρόμησης της οδού Δήμητρας από το ύψος της οδού Βύρωνος έως την οδό Βενιζέλου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του σταθμαρχείου 2410533903 επιλογή 2.

Ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για όλο το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών και προτείνουμε στους συμπολίτες μας να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποφεύγοντας την άσκοπη χρήση του ΙΧ στο κέντρο της πόλης προς αποφυγή τόσο της δικής τους ταλαιπωρίας αλλά και όσο των υπολοίπων συμπολιτών.