Τηλεματική

Σε πόση ώρα έρχεται το αστικό...

Στόλος...

Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών...

Πολιτιστική Διαδρομή Τρένο

Διαφήμιση

Ανακοινώσεις

Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων από 1/6/2020
29/05/2020 - 12:45:40

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό της πόλης ότι σύμφωνα με την νέα ΠΝΠ, μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των Αστικών Συγκοινωνιών Λάρισας από 24% σε 13% με αντίστοιχη μείωση των τιμών των εισιτηρίων από 1/6/2020. Οι νέες τιμές των εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 13%, διαμορφώνονται ως εξής:

 

Κανονικό

Μαθητικό-Πολύτεκνο-Αναπηρικό

Φοιτητικό

Α’ Ζώνη Πόλεως

1,10€

0,60€

0,80€

Β’ Ζώνη Χωριών

1,50€

0,80€

1,20€

Γ’ Ζώνη ΒΙΠΕ

2,00€

0,80€

1,50€

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές των μηναίων καρτών απεριορίστων διαδρομών συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ Ζώνη Κανονική μηναία κάρτα 50€

Β’ Ζώνη Κανονική μηναία κάρτα 65€

Μηνιαία κάρτα μαθητών, πολυτέκνων, φοιτητών για Α’ και Β’ ζώνη για όλες τις γραμμές 30€

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα εισιτήρια του πακέτου προσφοράς 10+1 της Α’ Ζώνης θα διατίθενται προς 1€ το καθένα. Αντίστοιχα της Β’ Ζώνης το πακέτο των 11 εισιτηρίων θα διατίθενται στα 15€.

Να επισημάνουμε ότι στην προηγούμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 24% απορροφήσαμε το ΦΠΑ και δεν αλλάξαμε την τιμή στα μειωμένα εισιτήρια και στις μηνιαίες κάρτες με αποτέλεσμα η αξία των μειωμένων εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών τώρα να παραμένει στην ίδια τιμή, πλην της μηνιαίας κάρτας των μαθητών, πολυτέκνων  και φοιτητών που θα διατίθεται στα 30€ αντί για 35€ που κοστίζει σήμερα.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με την μείωση των τιμών των εισιτηρίων τα εξής: "Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτό. Αισθάνομαι δικαιωμένος για μια προσωπική προσπάθεια που ξεκίνησε προ κορονοϊού για την μείωση του ΦΠΑ στις συγκοινωνίες με αντίστοιχη μείωση των τιμών των εισιτηρίων. Όλο αυτό αποτελεί ένα κίνητρο και μια ανακούφιση για όλους τους πληττόμενους συμπολίτες μας που έκαναν, κάνουν και θα κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τα οποία δηλώνω ότι τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, απολυμαίνονται και καθαρίζονται σε καθημερινή βάση για την ασφαλή μετακίνηση όλων των συμπολιτών μας".