Τηλεματική

Σε πόση ώρα έρχεται το αστικό...

Στόλος...

Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών...

Πολιτιστική Διαδρομή Τρένο

Διαφήμιση

Ανακοινώσεις

Έκπτωση στο κόστος μετακίνησης για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ
22/09/2016 - 14:13:30

Η Διοίκηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενη σε σειρά αιτημάτων για την μείωση του κόστους μετακίνησης αλλά και επιβραβεύοντας συγχρόνως την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την εταιρεία, αποφάσισε να επεκτείνει την κοινωνική της πολιτική για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών όπως αναφέρονται:

Όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% για όλες τις ώρες της ημέρας & για κάθε δραστηριότητα (&Σάββατο,Κυριακή,Αργίες) με μόνη υποχρέωση την επίδειξη του μαθητικού πάσου χρώματος πορτοκαλί που θα φέρει σφραγίδα θεώρησης μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.

Επίσης όλοι οι μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να μετακινούνται με μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€. Η κάρτα εκδίδεται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (Κύπρου 84,5ος όροφος). Για την έκδοσή της δεν απαιτείται φωτογραφία, αλλά την πρώτη φορά η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου μαζί με το μαθητικό του πάσο.

Τα παραπάνω ισχύουν και για μαθητές που φοιτούν σε Ιδιωτικά σχολεία της πόλης μας.

Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ για πρώτη φορά φέτος δίνεται το δικαίωμα να μετακινούνται με την χρήση της φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€, αντί 50€ ή 65€ που ίσχυε ως σήμερα για την Α' και Β' Ζώνη αντίστοιχα. Για τις μεμονωμένες μετακινήσεις τους θα καταβάλλουν εισιτήριο με έκπτωση 25% και συγκεκριμένα για την Α' Ζώνη χρώμα κίτρινο με κόστος 0,90€ & για την Β' Ζώνη χρώμα καφέ με κόστος 1,30€. Απαραίτητη προϋπόθεση κατά τις μετακινήσεις τους είναι να έχουν μαζί τους την βεβαίωση εγγραφής από τον διευθυντή του ΙΕΚ.

Για την έκδοση της παραπάνω φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών των σπουδαστών ΙΕΚ απαιτείται πέραν της αυτοπρόσωπης παρουσίας, θεωρημένη βεβαίωση εγγραφής & αστυνομική ταυτότητα.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές που φοιτούν στα ιδρύματα της πόλης μας παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% όπως ισχύει ήδη για το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν στην πόλη μας με μόνη υποχρέωση να φέρουν μαζί τους την βεβαίωση ηλεκτρονικής εγγραφής. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές ότι έως τις 31/10/2016 θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας την οποία θα χρησιμοποιούν καθ'όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους φοιτητές ότι μπορούν να μετακινούνται με την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών η οποία ισχύει από 1/10/2016 έως 30/9/2017 με κόστος 250€.

Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο όπως αναφέραμε έχουν όλοι οι μαθητές από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι την λήξη, συμπεριλαμβανομένου Σαββάτων,Κυριακών & Αργιών, ενώ για τους φοιτητές ισχύει καθ'όλη την διάρκεια του έτους.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν να κάνουν χρήση των πακέτων προσφορών 10 εισιτηρία +1 εισιτήριο δώρο.

Στόχος όλων των παραπάνω εκπτώσεων είναι να αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για την μετακίνηση με το Αστικό Λεωφορείο και παράλληλα μια οικονομική ανακούφιση για κάθε οικογένεια της πόλης μας.